nieuws

actueel

Het boek over zes jaar werk van het kwaliteitsteam van de provincie Fryslân is uit! het is een verslag van zes jaar team ruimtelijke kwaliteit Fryslân. Het boek geeft veel informatie over de werkwijze en voorbeelden van projecten waar het team bij betrokken was. Onmisbaar voor alle leden van kwaliteitsteams in NL! Het boek is verkrijgbaar via het Team Ruimtelijke Kwaliteit provincie Fryslân.

Redactie: José van Campen

Nieuwe modellen en ideeën voor een gezonde, toekomstbestendige stedelijke ontwikkeling

Een toolkit voor ontwerpend onderzoek voor stedelijke vraagstukken

De wijk Hartwerdervaart nadert voltooing. Ze is ontworpen met veilige en kindvriendelijke routes van de wijk naar de binnenstad en de sportvelden. 

De naoorlogse wijk Het Bijvank Noord was toe aan een tweede oplevering. De ontwerpers van deze stempelwijk stonden vol idealen achter de tekentafel, en dat is nog altijd te bespeuren.

De terp in de wijk Fugelkrite is ontworpen als natuurlijke en gezonde speelomgeving.

Lees hier het interview met Sandra van Assen in tijdschrift Noorderbreedte.

'Masterstudenten, docenten, onderzoekers en stakeholders uit vijf regio's en van vijf Academies van Bouwkunst kwamen twee dagen bijeen om samen te werken aan scenario's voor gezonde verstedelijking. De masterclass werd op inspirerende wijze geleid door Christian Salewski, schrijver van het boek 'Dutch new worlds'.

Peter Karstkarel in de Leeuwarder Courant vrijdag 30 augustus:
'Vreemdelingen kunnen ons wijzen op nieuwe kansen. Studenten van de befaamde architectuuropleiding van de Politecnico uit Milaan doen dat met hun 'Frisian Waterfronts', die ze presenteren in de ARK in Leeuwarden.'

Menu

adres

Sandra van Assen stedenbouw
Idserdaweg 14
8762 PM  Hieslum
t. 0515 - 560054
m. 06 - 24307112
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.